Apua kuivaan ihoon

 julkaisu sisältää mainoslinkkejä*

Mikä avuksi kuivaan ihoon?

Pakkanen, viima, lämmitys…kaikki ulkoiset ärsykkeet kuivattavat ihoasi, joten ei ihmekään, mikäli kiristelee.

Oli sinulla mikä tahansa ihotyyppi tarvitset KOSTEUTTA. Tätä ei voi liikaa korostaa. Myös rasvoittuva iho voi kärsiä kuivuudesta etenkin talvella. Erityistä huomiota ihon kosteutukseen tulee kiinnittää, mikäli sinulla on pintakuiva iho, pintakuiva sekaiho, hilseilevä iho tai muutoin kuivuudesta kärsivä.

Kosteutusta ja rasvaisuutta ei pidä sekoittaa. Ihonhoitotuotteita on kosteuttavia (jota kaikki ihot janoavat) sekä rasvaisempia ja paksumpia tuotteita kuivalle iholle, jolta puutuu rasvalipidejä.

Ensin.→ Hellävarainen puhdistus. Mielestäni puhdistustuotteen ei pidä kiristää suihkusta tullessa, monesti syy on vaahtoava aine sodium laureth sulfate, jota hyvä puhdistustuote ei vaadi.

Toiseksi.→ Kosteutus, ihon valmistaminen voiteelle. Mikäli et käytä vielä kasvovettä/hoitonestettä, you must try it!

ihonhoito hoitonesteet


Hoitonesteet ovat olleet viime vuosina kovassa nosteessa, eikä suotta. Kevyt nestemäinen tuote, joka on helppo taputella tai suihkia iholle. Ihon ollessa kostea hoitotuotteesta, imeytyy siihen paremmin seerumi ja voide. Suosikkini tällä hetkellä on Origins rauhoittava hoitoneste* ja Whamisa Deep Rich hoitoneste* sekä kasvosuihke*

Käytän asiakkaille monesti vertauskuvaa kasveista, jos hoitoneste ei ole tuttu käsite. Mikäli kastelet kasvia kuivaan multaa, ei vesi imeydy hyvin vaan jää lillumaan pinnalle. Mullan eli verrattavissa ihon ollessa jo valmiiksi kostea, vesi holahtaa heti syvälle tehokkaasti. Eli nyt kipin kapin testaamaan hoitonestettä.

ihonhoito seerumit, öljyseerumi, huxley, lumene


Seuraava askel. Seerumi. Rasvoittuva ja sekaiho voi valita kevyen vesimäisen kosteusseerumin kuten Huxley Grap Water*. Kuiva iho ja erityisesti kuiva hilseilevä iho valitse mahdollisesti öljyä sisältävä seerumi (Lumene Arktis*). Öljyä voi sekoittaa hyvin myös päivävoiteeseen, jolloin saat hyvän suojan viimaa ja pakkasta vastaan.

Ja lopuksi tottakai voide, mutta sen työ on lähinnä viimeistellä rutiini ja lukita kosteus iholle, muttei usein riitä yksinään tuomaan tarvittavaa kosteutta talven kuivattamalle iholle. Mitä kuivempi, punoittavampi tai hilseilevämpi ihosi on sitä paksumpi voide kannattaa valita.


Jäikö kysyttävää? Tai haluatko lisää tuotesuosituksia? Heitä ihmeessä kysymyksiä tulemaan.

-Anni


Jaa juttu kavereille, he voivat myös kärsiä kuivasta ihosta.

  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin ja tyylikkäin diy keittiöön

Mitä on bakuchiol?

Mitä on niasiiniamidi?