Näin luot skandinaavisen tyylikkään joulun

julkaisu sisältää mainoslinkkejä*

Onneksi pian alkaa taas joulunaika! Täällä ilmoittautuu yksi jouluintoilija, toivottavasti sillä puolen myös monia lisää.

Joka joulu on meneillään erilaisia tyylisuuntauksia ja itsekin tekee mieli erilaisia joulusistuksia. Joskus on pajon värejä ja kimallusta, välillä vanhaa ja rauhallista. Viime vuonna meidän perheen hitti olivat joululinnut (joita olen löytänyt esim Kitchentimesta*). Niitä voisin hyödyntää vielä tänäkin vuonna kuusen koristelussa tai joulupöydässä.

Kuitenkin suurin innostukseni on nyt skadinaavisen rauhallinen, seesteinen ja tyylikäs joulu.

Kuvainspiraatiota olen saanut pinterestistä, alkuperäiset blogitekijät kuville löydät tästä ja tästä.

Paljon kauniita maanläheisiä värejä. Käpyjä voi kerätä itse ja käyttää oksina tai koristeina, ihana lisä joulunaikaan ovat myös käpykynttilät. Oksia voi ottaa myös havupuista, jolloin tyyliis tulisi ripaus joulunvihreää ja koristeiksi yksinkertaisia ornamentteja pronssin tai valkean värisinä. Ihania ideoita näihin löydän aina Granitista*.


Todella kauniit ja kekseliäät kukkaruukut pusseista, sisään vain joulutähti tai ikivihreä sypressi.

Tätä tyyliä pystyy hyvin jäljittelemään Granitin* yksinkertaisilla ja skandinaavisilla tuotteilla.

Käpyjen teema jatkuu, näköjään ne ovat uusi innostukseni! Lisäksi ruskeisiin käpyihin voi yhdistää yksinkertaisen lahjapaperin maanläheisissä sävyissä tai havun vihreänä. 

Ja eihän joulu olisi joulu ilman kynttilöitä! Upeita kynttelikköjä löytyy jokaisen tyyliin omansa, mutta juuri nyt itselle iskee klassiset ehkäpä jopa betonista tehdyt. Lisäksi ikkunoille toki joulukyntteliköt, joissa suosin perinteisia maanläheisiä värejä vaikka kotonani olikin aina punaiset.

Nämä taulut voi melkein jokainen toteuttaa DIY tyylillä kodin tarpeista, usein löytyy valmiina kehyksiä ja tussia. Lisäksi vähän vihreää kuten eukalyptuksen varsia tai havuja sekä koristeellinen valosarja.

Samoin tämä idea on helppo toteutettava. Vapaasti valittu lasipurkki, johon sopii kruunukynttilä nätisti. Sisään vettä ja edellä mainittuja vihreitä valinnan mukaan. Ja kuinka upeasti samaan pöytää kävisikaan koriste lasipallot tai vaikka kuuseen roikkumaan!

Mikäli muut DIY-projektit kiinnostaa, löydät aiemmat juttuni täältä ja täältä.

Ja kuten sanottu, kausivalikoima muuttuu joka vuosi, mutta omaan makuu  parhaimmat löydöt on aina löytynyt Kitchentime*- ja Granit* -verkkokaupoista :)


Innostavaa joulunodotusta!
-AnniKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin ja tyylikkäin diy keittiöön

Mitä on bakuchiol?

Mitä on niasiiniamidi?